Asset informatie? Welke informatie? Haal het maximale uit je installaties

“Mijn machines moeten functioneren wanneer ik dat wil, op een veilige manier. Tegen zo laag mogelijke kosten”

Dit is wat wij vaak in de praktijk horen van Maintenance Managers, Maintenance Engineers en Reliability Engineers. En het is ook logisch: iedereen wil natuurlijk de maximale waarde halen uit hun installaties! Maar weten we eigenlijk wel welke informatie we van onze assets nodig hebben om hieraan te kunnen voldoen?

IP Solutions webinar Asset informatie

 

Veel discussie en onrust
Er ontstaat veel onrust in organisaties als er iets stuk gaat bij een installatie. Betrokkenen gaan met de beste bedoelingen zoeken in allerlei bestandsmappen, opslagschijven en servers naar de informatie die nodig is voor de reparatie. Meerdere collega’s duiken op het probleem en gaan op zoek in hun eigen gecreëerde (persoonlijke) systeem. Hierdoor ontstaat er veel discussie en onrust. Dit kost uiteraard veel tijd, geld en energie. Uit diverse onderzoeken blijkt dat meer dan 20% van de tijd besteed wordt aan het zoeken naar informatie. En dan is het ook nog maar de vraag of de informatie die gevonden is wel betrouwbaar is! En wat gebeurt er als die ene collega, die altijd de reddende engel is, drie weken met vakantie is?


Verbetertrajecten
We zien vaak dat verbetertrajecten zich richten op verbeteringen in bedrijfsprocessen, productieprocessen en informatiestromen. Maar dátgene waar het allemaal om gaat, de assets en bijbehorende informatie, worden maar al te vaak als vanzelfsprekend gezien. Het is mogelijk om dit soort situaties van tevoren op te lossen door goed na te denken over wat er nodig is.


Welke informatie hebben we nodig?
Wat heeft u nodig en hoe richt u dat in? De oplossing is vaak veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Het begint met het neerzetten van een goede structuur. Dit kan op basis van normen en standaarden, eventueel gecombineerd met ervaring. Vervolgens kan eenvoudig de juiste informatie van de huidige installaties toegevoegd worden. Het weten welke informatie benodigd is, levert ook een beter gesprek met de projecten-afdeling op over de op te leveren documentatie en dus informatie van toekomstige installaties.

IP Solutions webinar Asset informatie

Wat levert het op?
Allereerst zal de onrust enorm afnemen en daarmee ook de frustratie van medewerkers. Bovendien levert het een aanzienlijke efficiencyslag op. Maar er is meer! Het opzetten van dergelijke structuren kan locatie-overstijgend. Dus inzetbaar bij al uw vestigingen. Dit stelt u in staat om mooie vergelijkingen te maken en te benchmarken. En dat brengt het asset-management weer naar een hoger niveau.


Webinar op 13 september
We vertellen graag meer over dit onderwerp! Daarom organiseren wij samen met Ultimo een webinar. Tijdens dit webinar vertellen we wat u kunt doen om de maximale waarde uit uw installaties te halen. Bovendien vertellen we u hoe je kunt denken in structuren en in asset-typen. Met praktische voorbeelden, veel interactie en handige, bruikbare tips. En u ontvangt handige tips over het inrichten hiervan in Ultimo.

IP Solutions webinar Asset informatie

Meld je aan of voor het webinar of vraag meer info aan via: info@ip-solutions.nl of registreer je direct via het aanmeldformulier.