IP-Solutions helpt de ambitie van een onderhoudsorganisatie te realiseren

IP-Solutions is door 1 van haar klanten gevraagd een plan op te stellen om de onderhoudsorganisatie verder te professionaliseren en de uitvoering en implementatie daarvan te begeleiden
Gate terminal, een joint venture van N.V. Nederlandse Gasunie (Gasunie) en Koninklijke Vopak N.V. (Vopak), is dé LNG hub van Europa – de professionele toegangspoort voor LNG uit de hele wereld naar Nederland en Noordwest-Europa . LNG (vloeibaar aardgas) komt per tanker binnen, wordt opgeslagen en vervolgens omgezet in aardgas. Van daaruit wordt het via pijpleidingen in het Europese distributienetwerk gepompt óf terug geladen in kleinere schepen en vrachtwagens voor verdere verspreiding naar andere locaties.
Maintenance is één van de afdelingen binnen Gate terminal die zich richt op het betrouwbaar, efficiënt en veilig functioneren van de LNG-terminal.
Gate heeft de ambitie om met de onderhoudsorganisatie een volgende stap te zetten en verder te professionaliseren. Hierbij zijn de belangrijkste kenmerken:
Het optimaliseren van de Maintenance organisatie structuur
Het verbeteren van werkvoorbereiding en vergroten van de planmatigheid van werken
Het realiseren van een uniforme werkwijze
Het stimuleren van onderlinge afstemming en samenwerking
IP Solutions heeft het plan daarvoor opgesteld en begeleidt de uitvoering. De implementatie daarvan is inmiddels in volle gang en de eerste resultaten zijn aantoonbaar gerealiseerd.