IP Strategie en Consultancy

Strategisch en operationeel consultancy

Verandering is een integraal proces waarin aandacht nodig is voor technologie, bedrijfsstructuur en de mens. De balans tussen deze drie is bepalend voor het succes na verandering. Wij leggen de focus niet alleen op de zaken die niet goed gaan, maar kijken ook naar wat wél lukt. Vanuit daar bouwen we verder. Ook de sociale interactie wordt hierbij niet vergeten omdat deze cruciaal is bij het doorvoeren van veranderingen. Op het gebied van Asset Management, Project Management, Maintenance Management en Compliance Management bieden wij oplossingen voor:

– Audits, benchmarking en business case bepaling
– Technische statusbepaling en due diligence van installaties
– Proces- en competentieverbetering
– Beheer, prestatie en kostenverbetering
– Projectmanagement inrichting en beheersing
– Contractormanagement en beheersing

 

Contact

Waartoe onze ervaring heeft geleid

Onze hands-on aanpak leidt tot een grotere kostentransparantie en hogere installatieprestaties.

Dit realiseren we onder andere door het meerjaren onderhoudsplan te beoordelen of op te stellen. De combinatie van de beste (meerjaren) installatieplannen met de invloed van eventuele achterstanden en staat van de installatie geeft een stabiele basis voor de beheersing van prestaties en kosten. Door het inrichten van een continue bewaking van uitvoering, kwaliteit en kosten is er een continue opvolging van kleine verbeterstappen. Het inbedden van oorzaak analyses van storingen zal leiden tot vermindering van storingen en verbetering van de voorspelbaarheid van kosten.

Minder kosten én beter onderhoud? Het kan met MAAS: Maintenance As A Service

21 oktober 2022

Samen met Sitech Services heeft IP-Solutions een MAAS onderhoudscontract ontwikkeld en uitgerold. MAAS staat voor...

MEER

Nieuwe medewerker bij IP-Solutions: Rob Goedhart

1 september 2022

Rob Goedhart is vanaf 1 september aan de slag bij IP-Solutions als Maintenance Consultant. Rob...

MEER

Herkent u de volgende problemen?

Dan heeft u ons nodig!

Wij schuiven graag bij u aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Problematiek
in de branche.

Veranderende omgevingseisen

De omgeving verandert continue en wordt veeleisender. Door de urbanisatie worden steeds hogere eisen gesteld aan het beheer, de veiligheid en het onderhoud van installaties waarbij de (toenemende) grillige markt meer eisen stelt aan flexibiliteit, prestaties op maat en kostprijzen. Wij ondersteunen u met het vinden van een juiste balans tussen installatie prestaties-, risico’s en kosten.

Verouderde assets

Verouderde en disfunctionele assets. Herkenbaar? Wij zien het maar al te vaak. Wij helpen u met het realiseren van een juiste balans tussen installatie performance en kosten. Dit doen wij door het implementeren van innovatieve technieken en het in kaart brengen en optimaliseren van onderhoudsprocessen.

Toename regelgeving

Goede informatievoorziening en snelle beschikbaarheid van data zijn essentieel voor een goed lopend installatiebeheer. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste regelgeving en wetswijzigingen. Wij adviseren u graag en voeren de voorgestelde aanpassingen uit.

De waarde van een investering

Het verkrijgen van goedkeuring voor investeringen is steeds lastiger. Wij helpen u met het inzicht krijgen in de juiste investeringen en mogelijke alternatieven. De invloed van de investeringen of het uitblijven daarvan is een balans waar niet alleen inzicht maar ook branche ervaring voor nodig is. Wij hebben dit.

Disruptive technologies

Industry 4.0, Smart Maintenance. Hoe kunnen nieuwe en disruptieve technologieën grote veranderingen, vereenvoudigingen en verbeteringen aanbrengen. Hoe verweef je deze technieken met de huidige manier van werken en wat zijn de gevolgen van efficiënter werken? Hierin denken wij graag met u mee!

“Ik ben mede-eigenaar van IP-Solutions en denk graag mee in de beste aanpak om de gewenste veranderingen gedragen te krijgen.”

Floris Kessener

IP-Solutions

Het technisch beheer van installaties staat onder druk. De toenemende concurrentie, kostendruk en veranderende wet- en regelgeving vraagt om grotere transparantie, flexibiliteit en efficiency. Tegelijkertijd nemen de eisen naar de aantoonbaarheid van technische integriteit toe. Nieuwe technologieën, digitalisering en automatisering bieden kansen om het technisch beheer verder te professionaliseren op manieren die voorheen niet mogelijk waren. IP-Solutions bevindt zich midden in dit speelveld. Door ge-bruik te maken van deze ontwikkelingen kunnen wij nog ongekende verbeterstappen realiseren.

Over ons